Ruski pijanist Gugnin večeras nastupa u Splitu

0
Foto: pixabay.com

Poznati ruski pijanist Andrej Gugnin u Split prvi put stiže na Piano Loop Festival, u sklopu kojeg će održati recital u Etnografskom muzeju 18. kolovoza s početkom u 20 sati, ali i podijeliti svoje opširno znanje s polaznicima Piano Loop ljetne akademije.

U bogatoj biografiji Gugnin je upisao nastupe u nekim od najznačajnijih koncertnih dvorana, poput njujorškog Carnegie Halla, bečkog Musikvereina te dvorane P. I. Čajkovski u Moskvi, a do kraja ove godine očekuje ga gusti raspored koncerata od rodne Rusije, preko Japana, Italije i Srbije, a zatim se u prosincu ponovno vraća u Hrvatsku, gdje će nastupiti u Hrvatskom glazbenom zavodu.

Koncert u Splitu Gugnin otvara s Osam studija Borisa Papandopula, koje je izvodio i u Dvorani P. I. Čajkovskog u Moskvi. Publiku u Etnografskom muzeju očekuje raznovrstan program, a Gugnin ističe da ga upravo njegova „raznolikost čini zanimljivim za slušatelje.“ Tako će uz Papandopulovih Osam studija izvesti i Sonatu za klavir, br. 7 u B-duru, op. 83 Sergeja Prokofjeva, Dumku za klavir u c-molu, op. 59 Petra Iljiča Čajkovskog te Sonatu br. 3 u h-molu, op. 58 Frédérica Chopina.