Sabatina 2012. – Šampioni su….

0

Nikad uspješnija, kazali su mnogi, 22-ga manifestacija vinogradara i vinara Sabatina, koja se protekla tri dana održavala u Bolu na Braču, sinoć je završena proglašenjem šampiona. A šampione možemo usporediti s onom poznatom – nogomet je igra u kojoj uvijek pobjeđuje Njemačka, baš kao što to godinama rade korčulani i hvarani u osvajanju vinskih titula. Šampion u kategoriji bijelih vina je Pošip PZ Čara za Marko Polo 2011. Selektor ovog korčulanskog tima, Luka Marelić:

{mp3}Reportaze/sabatina_2012_marelic{/mp3}

U kategoriji crnih vina šampionom je proglašen Zlatan plavac barique 2009, vinskog maestra Zlatana Plenkovića:

{mp3}Reportaze/sabatina_2012_plenkovic{/mp3}

Šampion kvalitete poluslatkih, slatkih i predikatnih vina, ujedno i najbolje ocjenjeno vino je Graševina – izborna berba bobica 2008. koje potpisuje obitelj Čobanković. Evo što nam je kazao Hrvoje, jedan od sinova popularnog bivšeg ministra:

{mp3}Reportaze/sabatina_2012_hrvoje{/mp3}

Nakon devet godina Bol je ponovno bio domaćin Sabatine i bio odlična destinacija za održavanje ove vinarske manifestacije. Načelnik Bola, Tihomir Marinković:

{mp3}Reportaze/sabatina_2012_marinkovic{/mp3}

Novi polet Sabatini, a samim time i titulu jedne od najuspješnih do sada, dala je mlada ekipa organizatora iz Zadružnog saveza Dalmacije na čelu s predsjednikom Lordanom Ljubenkovim:

{mp3}Reportaze/sabatina_2012_lordan{/mp3}

(Reporter: Joško Bonaći)