SDP i Most od predsjednice će tražiti dodatno vrijeme

0
Foto: HINA/ Denis CERIĆ/ ik

Koalicija Hrvatska raste i Most na konzultacije kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u utorak neće otići s potrebnih 76 potpisa izabranih zastupnika, nego će zatražiti dodatno vrijeme za dogovor, izvijestili su u ponedjeljak, nakon pregovora u sjedištu Mosta, čelnici Zoran Milanović i Božo Petrov.

Oni su tvrdi pregovarači, ali u takvoj su poziciji. Mi to poštujemo i nastavljamo razgovore, kazao je novinarima Milanović. Na pitanje hoće li na sutrašnje konzultacije na Pantovčak odnijeti potrebne potpise podrške mandataru odgovorio je kako misli da se to neće dogoditi. Tražit ćemo još nekoliko dana odgode, predsjednica bi to trebala sutra najnormalnije prihvatiti. Još par dana, sada je Božić, ali ovo sve vodi prema dogovoru, kazao je. Milanović je uvjeren da uživa potporu partnera i izvan koalicije za nastavak pregovora s Mostom.

Petrov je, pak, kazao kako je zasad sve pozitivno te kako se nada da će se tako i nastaviti. Razgovarali smo o podjeli odgovornosti prema resorima, nastavili smo također i razgovore o formiranju vlade, kazao je. Upitan jesu li se dvije strane dogovorile tko će biti mandatar, rekao je kako na to pitanje još uvijek ne namjeravaju odgovoriti jer još traju razgovori. To možemo definirati u trenutku kada se definiraju sve stvari.

I Petrov je potvrdio da Most i Hrvatska raste na konzultacije na Pantovčaku ne idu s potrebnim potpisima, a objasnio je kako im zbog dodatnog 24-satnog roka koji su dali HDZ-u da se vrati u pregovore treba dodatno vrijeme. Postoje i ovi dodatni rokovi koje smo mi otvorili HDZ-u zbog pravila jednakosti tako da ćemo zbog toga morati ovaj dio produžiti. HDZ-u smo bili dali rok od 24 sata koji je danas istekao pa se taj dio rastegnuo. Kod predsjednice u ovom trenutku nećemo ići s potpisima, zatražit ćemo dodatno vrijeme, rekao je Petrov. (Hina)