U šest gradova 72 sata bez kompromisa

0

Međunarodna volonterska akcija “72 sata bez kompromisa” i ove će se godine održati u Dubrovniku.

„72 sata bez kompromisa“ međunarodni je volonterski projekt koji se u Hrvatskoj održava od 2014. godine. U posljednje tri godine kroz projekt je prošlo oko 3000 volontera iz cijele Hrvatske. Projekt animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo, a provodi se u devet europskih zemalja. Hrvatska je deseta zemlja u Europi koja je prepoznala vrijednosti projekta.

Ove će se godine Hrvatska po četvrti puta uključiti u projekt i to u šest gradova: Dubrovniku, Osijeku, Sinju, Splitu, Zadru i Zagrebu.

U Dubrovniku u organizaciji SKAC-a Dubrovnik i Caritasa Dubrovačke biskupije od 12. do 15. listopada 2017. godine mladi će se uključiti svojim vremenom i radom za siromašne, potrebite i marginalizirane u različitim akcijama: ekološkim, socijalnim, zabavnim, kreativnim, fizičkim radom i prikupljanjem sredstava. Ovim velikim volonterskim projektom želja je preplaviti Hrvatsku dobrim dijelima i pokazati solidarnost mladih naraštaja.

Cilj projekta je okupiti mlade te pokazati kako se zajedničkim snagama može na bolje promijeniti okruženje u kojem živimo. Dobrobit za pojedinca, ali i za društvo.