Šetka, Pavić i Asić kod župana

0
Foto: Radio Dalmacija

Srebrni olimpijci Anđelo Šetka, Josip Pavić i trener hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivan Asić primljeni su u dvorani Splitsko-dalmatinske županije.

Župan Zlatko Ževrnja uručio je Paviću i Šetki čekove na iznos od 20 tisuća kuna kao nagradu za osvojeno olimpijsko odličje. Nagrada bi, kazao je župan, bila i izdašnija da županija ima bogatiji proračun. No vlastitog zemljišta nema, centralizacija je velika, a Županija mora skrbiti o 111 osnovnih i srednjih škola na svom području. Ali grade se i nove škole i školske dvorane, rekao je župan, na što je Šetka replicirao kako bi bilo dobro izgraditi i poneki školski bazen ili barem završiti onaj koji se gradi u Dugopolju.

Htjeli smo još jednom čestitati našim sjajnim momcima na veličanstvenom uspjehu. Biti drugi na svijetu je velika stvar i nešto što nas veseli, što našu domovinu opet stavlja na svjetski pijedestal sporta. Hrvatska je najčešće i prepoznata kroz naše sportaše, bilo individualce poput Ivaniševića, Janice Kostelić i Blanke Vlašić ili naše reprezentacije. Županija nastoji pomoći koliko može, počevši od školskog sporta preko stipendiranja nadarenih sportaša do izgradnje sportske infrastrukture, našim mladima u njihovom zdravom odgoju i obrazovanju, naglasio je župan Ževrnja.

Ovo su za mene bile vrhunske Olimpijske igre i predivno iskustvo, od otvaranja gdje sam nosio zastavu do svega što je uslijedilo. Bile su to najuspješnije Olimpijske igre u hrvatskoj povijesti, s 10 medalja, i čast mi je bila biti dijelom te olimpijske obitelji. Pomagati svojim suigračima da dođemo do velikog rezultata, ali i bodriti ostale naše sportaše. Držali smo se zajedno, navijali jedni za druge. Bilo je i teških, ali meni uvijek ostanu ona puno ljepša sjećanja, nadam se da će ih biti i dalje, rekao je kapetan hrvatske vaterpolo reprezentacije Josip Pavić.

Anđelo Šetka nije bio na Olimpijskim igrama u Londonu, gdje se hrvatska vaterpolska reprezentacija okitila zlatnim odličjem. Na pripremama je bio prekobrojni, 14. Na svoje je došao u Rio de Janeiru, gdje je u medalju utkao svojih 8 pogodaka. Zahvaljujem na novčanoj nagradi, ali ne vrti se sve oko novca. To je lijepa gesta i svakome od nas puno znači svaka kuna u današnje vrijeme. Ali puno više znači ono što smo svi skupa napravili za domovinu, naša reprezentacija i svi ostali sportaši koji promoviraju i državu i Županiju, svatko svoju i na svoj način. Nama sportašima je to i privilegija i čast. Primljeni smo i u gradu Splitu i u Županiji na najbolji mogući način i iskreno se zahvaljujem na tome, ovo je ipak Split, izjavio je Šetka.

Srebro je velika stvar. Željeli smo ići do kraja, ali Srbija je u ovoj utakmici bila bolja od nas. To ne znači da im nećemo uzvratiti možda već i prvom sljedećom prilikom. Moramo biti zadovoljni, osvojili smo srebrnu medalju, nastavili kontinuitet iz Londona i nadamo se da ćemo biti uspješni i u sljedećem razdoblju. Imali smo jako loše Europsko prvenstvo u Beogradu, gdje smo doživjeli neuspjeh. Nije bilo lako izdignuti se iznad svih problema, mnogi nisu vjerovali u nas i nismo u Rio ispraćeni s velikim optimizmom u javnosti da ćemo osvojiti medalju. Međutim, mi smo u to vjerovali, svi zajedno smo dali sve od sebe i ostvarili ovaj veliki uspjeh, zaključio je Ivan Asić, prvi asistent hrvatskog vaterpolskog izbornika Ivice Tucka.