Šibenik: 30. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika

0
Foto: PR

Najveće godišnje okupljanje ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK), ove će se godine od 12. do 14. studenoga održati u Šibeniku, u turističkom naselju Solaris.

30. Kongres otvorit će ministar turizma Gari Cappelli, koji će sudjelovati i na panelu pod nazivom: „Aktualna problematika turističkog i ugostiteljskog sektora / pregled stanja sektora“. Njemu će se kao sugovornici pridružiti i Mario Antonić, državni tajnik iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore, Nenad Šepak, predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a i drugi.

Sudjelovanje na Kongresu odlična je prilika za razmjenu iskustava te povezivanje u svrhu ostvarivanja zajedničkih ciljeva. Komercijalne prezentacije i promocije također su sastavni dio Kongresa, a ove godine posebno vrijedi istaknuti prezentaciju svjetskog gastronomskog vodiča „Gault & Millau“ brenda prepoznatljivog po sloganu „Luksuz je u kvaliteti, a ne u cijeni“.

U radnom dijelu Kongresa obradit će se važne i uvijek aktualne teme za ugostiteljsku struku: rezultati turističke sezone, primjena povećane stope PDV-a, stanje i perspektiva sektora, zapošljavanje, obrazovanje i podizanje kvalitete u ugostiteljstvu i gastronomiji, kao i brojne druge teme.

Domaćin 30. Kongresa je Obrtnička komora Šibensko-kninske županije, partneri projekta su Solaris i HDS ZAMP, a pokrovitelj Ministarstvo turizma RH.