Šibenik: Akcija u prometu

0

Tijekom provedene akcije u prometu u dane vikenda 23./24 veljače (petak/subotu) i 24./25. veljače (subotu/nedjelju), na području Šibensko – kninske županije provedene su pojačane aktivnosti usmjerene prioritetno na sprječavanje i sankcioniranje određenih prometnih prekršaja. Kontrolirana su 334 vozila.

Utvrđeno je 169 prekršaj, od kojih 31 prekršaja nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, 30 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 9 prekršaja zbog nepodvrgavanja preliminarnom ispitivanju prisutnosti droga i 1 alkohola u organizmu, 26 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa 6 prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje. Ovom prilikom je utvrđeno još 12 prekršaja iz prometa i 54 ostalih prekršaja.
Tijekom ove akcije, 23. veljače oko 23,10 sati u Vodicama je 47-godišnjak zatečen da pod utjecajem alkohola upravlja osobnim automobilom Renault Clio, splitskih registracijskih oznaka, kojom prilikom mu je izmjerena koncentracija od 1,80 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je zadržan u posebnim prostorijama policije do otriježnjena, a protiv njega je podnijet Optužni prijedlog.
Prema statističkim pokazateljima, u vrijeme ove pojačane akcije na  dogodilo se 5 prometnih nesreća od kojih 1 s ozlijeđenim osobama i 4 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama je po 1 osoba lakše ozlijede.

Provođena je i ciljana akcija usmjerena direktno na kontrolu alkoholiziranosti vozača i na kontrolu mladih vozača. Utvrđena su 22 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od koji su 4 mlada vozača .