Šibenik će presuditi Krnji ‘Žderaču Plastikusu’

0
Foto: pixabay.com

Više od tisuću sudionika sudjelovat će u karnevalskoj povorci koja će u utorak, 05.ožujka 2019., točno u 15 sati krenuti s Baldekina prema obali i Trgu Pavla Šubića I., na kojem će biti održan prigodni program i suđenje Krnji – „Žderač Plastikus“.

Predvođeni Šibenskom narodnom glazbom, u velikoj pokladnoj povorci sudjelovat će šibenski vrtići, sve osnovne i srednje škole, udruga „Happy Horse“, moto klub „Galeb“ te Udruga „Aurora“.

Krnjo – „Žderač Plastikus“ ove godine po prvi put neće biti spaljen i bačen u more već će mu se „suditi“ na drugačiji način. Nagomilan raznim otpadom,  u prvom redu plastikom kojom će djeca „nahraniti“ Krnju, „Žderač Plastikus“ će se po izricanju presude uputiti u sortirnicu otpada.

Ovogodišnjom presudom želimo ukazati djeci i odraslima na probleme koje jednokratna plastika stvara u okolišu.  Ovom pričom o Krnji nastojimo educirati djecu o štetnosti plastike, kao što su plastične boce, čaše, vrećice i ostalo, koja ostaje u okolišu 15, 100 i 1000 godina te uništava naša mora i životinje. Svi zajedno moramo promijeniti životne navike te plastiku zamijeniti ekološki prihvatljivim rješenjima, poručuju iz Organizacijskog odbora Šibenskog karnevala.

Po izricanju presude Krnji, najboljim maskama bit će dodijeljene nagrade, a sve će završiti plesom pod maskama na otvorenom.

Radi nesmetanog prolaska karnevalske povorke, nešto prije 15 sati bit će privremeno zaustavljen promet ulicama Stjepana Radića i Vladimira Nazora te Obalom dr. Franje Tuđmana.

Organizatori pokladnih svečanosti u Šibeniku i ove su godine Grad Šibenik i Društvo „Naša djeca“.