Šibenik: Počele pripreme za uklanjanjem benzinske postaje Vanjski

0

INA je u Šibeniku počela s operativnim pripremama za zatvaranjem i trajnim uklanjanjem objekta benzinske postaje Vanjski, Ulica Ante Starčevića 1/d. 

Izvršenjem nagodbe između Grada Šibenika i INA-e a u vezi s TEF-om stekli su se uvjeti za uklanjanjem objekta benzinske postaje Vanjski u Šibeniku, što smo i najavljivali. Grad Šibenik priprema raspisivanje javnog natječaja za arhitektonsko-urbanističko rješenje ovog prostora u samom središtu grada, a želja nam je da on postane mali urbani trg bez nove gradnje i većeg interveniranja u prostor. O potencijalnim rješenjima komunicirat ćemo i s građanima, kako bismo zaista dobili rješenje koje je adekvatno za predviđeni prostor i koje će najbolje odgovarati okolnim stanovnicima, istaknuo je šibenski gradonačelnik Željko Burić. Dodao je kako se prostor Vanjskog ne može promatrati izolirano već kao uređena cjelina, zajedno s područjem parka ispred crkve Gospe van Grada i Poljane kao centralnog gradskog trga.

Na temelju projekta uklanjanja građevine izrađenog od strane INA-e, početak radova planiran je 15. ožujka 2017., a pripreme su počeli premještanjem robe i iscrpljivanjem goriva. Tijekom izvođenja radova na snazi će biti privremena regulacija prometa u Ulici Ante Starčevića u Šibeniku.