Šibenik radi na novim prometnim rješenjima

0
Foto: KL-photo.com

U Šibeniku je predstavljen veliki plan prometnih rješenja – „Master plan održive urbane mobilnosti Grada Šibenika” kao ključni strateški dokument koji će definirati intervencije u prometu i prometnu (cestovnu i pomorsku) infrastrukturu na području grada.

Taj će projekt povećati razinu pripremljenosti i mogućnost financiranja projekata iz EU fondova u području prometa. Master plan se izrađuje u okviru projekta „Intermodalni urbani ekološki sustav javnog prijevoza autobusima i brodovima- UrbEco“, kazao je  gradonačelnik Željko Burić dodavši kako će Master plan dati odgovor na sve probleme prometa u gradu.

Rezultate istraživanja predstavila je Violeta Benković, voditeljica projektnog tima tvrtke Promel i Urbanex d.o.o te Miroslav Petrović, savjetnik za razvoj Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj.

Ukupni troškovi izrade Master plana iznose 1.031.608.00 kn, od čega Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture iz Operativnog programa Promet  financira 876.866.80 kn,  a Grad Šibenik sudjeluje sa 154.741,20 kn. Partneri u projektu su Šibensko-kninska županija i Grad Vodice.