Šibenik: Središnja svečanost obilježavanja Rujanskog rata

0

U petak, 22. rujna 2023. godine, u Šibeniku se održava središnja svečanost obilježavanja 32. obljetnice Spomendana Rujanskog rata i proslava Dana hrvatskih branitelja Šibensko-kninske županije.

Središnja svečanost započinje u 18:00 sati, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj, a nastavlja se u 18:30 sati, komemoracijom kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu (Trg Andrije Hebranga, Šibenik).
Zbog održavanja komemoracije, od 18:30 sati je na snazi privremena regulacija prometa na križanju Ulice Stjepana Radića i Bosanske ulice.

U 19:00 sati započinje mimohod branitelja i ostalih sudionika prema šibenskoj rivi i zgradi Šibensko-kninske županije (Trg Pavla Šubića I.), gdje će se od 19:30 sati održati prigodni kulturno-zabavni program.
Za vrijeme trajanja mimohoda na snazi je privremena regulacija prometa od Spomen obilježja na Baldekinu, Ulicom Stjepana Radića do Poljane te Ulicom Vladimira Nazora i Obalom dr. Franje Tuđmana do Trga Pavla Šubića I.

Bakljada na šibenskom mostu na programu je u 20:00 sati.