Šibenik: Stiže studij Energetske učinkovitosti

0

U ponedjeljak, 5. listopada 2015. godine, po prvi put će svoja vrata za studente otvoriti šibenski sveučilišni studij Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora. Pravo na upis ove jeseni ostvarilo je 25 kandidata, a uz upisana 23 studenta prve godine na ljetnom razredbenom roku, upisna kvota od 50 studenata na studij je gotovo popunjena.

Prvu godinu će zajednički odslušati svi studenti, dok će se na drugoj moći opredijeliti za smjer Gospodarenje energijom i energetska učinkovitost i Obnovljivi izvori energije. Kolegiji prve godine su Fizika, Matematika I i II, Mehanika krutih tijela, Osnove elektrotehnike, Osnove računarstva, Energetska elektronika, Materijali, Mehanika deformabilnih tijela, Uvod u energetiku, Uvod u mjerenja i mjernu tehniku, Vještine (AUTOCAD, MATLAB).

Podsjetimo, preddiplomski studij Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora je novootvoreni studij čiji su nositelji Fakultet elektrotehnike i računarstva i Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu.