Šibenik: Teško ozlijeđen 25-godišnji motociklist

0
Foto: RD

U prometnoj nesreći koja dogodila u Šibeniku kod Trgovačkog centra Dalmare, teške tjelesne ozljede je zadobio 25-godišnji vozač motocikla koji je zadržan na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Šibenik.

Očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo kada 57-godišnji austrijski državljanin kao vozač specijalnog kamperskog vozila Knaus austrijskih registarskih oznaka, krećući se prilaznim kolnikom benzinske postaje Istok-Ražine, dolaskom do križanja sa državnom cestom (koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska) ulazi u istu u namjeri skretanja u smjeru Brodarice i to preko središnje uzdužne neisprekidane linije, pri čemu nije propustio vozila koja se kreću tom cestom, uslijed čega dolazi do sudara specijalnog kampera i motocikla Gilera makarskih registarskih oznaka kojim je iz smjera Brodarice prema Šibeniku upravljao 25-godišnji vozač. Nakon udara vozač motocikla zajedno sa motociklom izliječe van kolnika na travnatu površinu gdje se i zaustavlja.

Protiv 57-godišnjeg vozača specijalnog kampera će zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.