Šibenik: Tvrđava sv. Nikole dobila povelju UNESCO-a

0
Foto: PR

Na svečanosti održanoj u šibenskom Hrvatskom narodnom kazalištu, pomoćnik ravnatelja UNESCO-a za kulturu, Francesco Bandarin, uručio je  županu Goranu Pauku UNESCO-ovu povelju za tvrđavu sv. Nikole, koja je kao kulturno dobro upisana na Popis svjetske baštine UNESCO-a u sklopu transnacionalnog projekta „Obrambeni sustavi Republike Venecije 16. i 17. stoljeća.

Upisom impozantne tvrđave sv. Nikole na Popis svjetske baštine, mali Šibenik našao se u društvu velikih i malobrojnih gradova koji imaju čak dva UNESCO-ova spomenika i na tome vam čestitam. Moram reći da je tvrđava sv. Nikole jedna od najljepših tvrđava koje sam ikad vidio, a u svom sam ih poslu vidio jako puno.”, kazao je pomoćnik ravnatelja UNESCO-a za kulturu, Francesco Bandarin.

Naša impresivna tvrđava neprocjenjive vrijednosti, već pet stoljeća izaziva divljenje i poštovanje. Svi smo mi koji smo sudjelovali u ovom projektu,od početka vjerovali u njega; financirali i sufinancirali sve potrebne korake i predradnje, što se na kraju i pokazalo kao iznimno dobro ulaganje, kazao je župan Goran Pauk i zahvalio svima koji su sudjelovali na ovom projektu koji je nadišao i lokalnu i državnu razinu.