Šibenska biciklijada od rive do kanala sv. Ante u nedjelju

0
Foto: PR

Tradicionalna šibenska biciklijada organizirati će se i ove godine u okviru manifestacije “Dani otvorenih vrata EU projekata u Šibensko-kninskoj županiji”. Start biciklijade je u nedjelju, 19. svibnja u 11 sati sa šibenske rive, a završetak na šetnici u kanalu sv. Ante, uz nastavak rekreativno-zabavnog programa u uvali Minerska na popularnoj šibenskoj šetnici koja je velikim dijelom sufinancirana EU sredstvima.

Prijave za biciklijadu započinju već u 9 sati na šibenskoj rivi kod turističke zajednice. U biciklijadi mogu sudjelovati i djeca mlađa od 14 godina, ali isključivo uz pratnju roditelja ili staratelja i korištenje biciklističke kacige. Za sve sudionike biciklijade organiziran je ručak, majica i bogata tombola, kao i prigodni popratni zabavni i glazbeni program sastava Trio Bagatin uz rekreativne aktivnosti na otvorenom u uvali Minerska.

Biciklijada je i ove godine humanitarnog karaktera te će se ukupna uplaćena startnina u pojedinačnom iznosu od 20 kuna donirati udruzi “Aurora” koja pomaže osobama s invaliditetom, odnosno oboljelima od cerebralne i dječje paralize te ostalih oblika tjelesnog invaliditeta na području Šibensko-kninske županije.