Šibensko-kninska policija sutra pojačano zaustavlja

0

Policijska uprava šibensko-kninska će se provoditi ciljanu akciju usmjerenu na zaustavljanja nepovoljnog trenda stanja sigurnosti u cestovnom prometu. Posebno će se paziti na prekršaje zbog nepropisne i neprilagođene brzine. Akcija će se provoditi u četvrtak 15. listopada na šibensko-kninskom području.

U prvih devet mjeseci ove godine na šibensko-kninskom području ukupno je zabilježeno 226 prometnih nesreća kojima je uzrok nepropisna i neprilagođena brzina ili 26% od ukupnog broja prometnih nesreća.  U tim nesrećama ove godine stradalo je 205 osoba od kojih je 13 osoba smrtno stradalo. Od 205 stradalih, 64 osobe su zadobile teške tjelesne ozljede, a 128 osobe su zadobile lakše tjelesne ozljede.

Policija upozorava sve, a posebno mlade vozače da poštuju prometne propise i ograničenja brzine, ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige i tako znatno smanje vjerojatnost nastanka prometnih nesreća koje za posljedicu imaju tragična stradavanja.