Šibensko-kninska županija već tjedan dana bez novozaraženih

0
Foto: pixabay.com

Pacijent s prebivalištem u Kninu je bio u samoizolaciji u Splitu i tamo je utvrđeno da je pozitivan na COVID-19. U Zagrebu je preminula pacijentica iz Šibensko-kninske županije.

Na području Šibensko-kninske županije sedmi dan za redom nema novooboljelih osoba od koronavirusa. Jučer je javljeno da je jedan pacijent iz Šibensko-kninske županije pozitivan na koronavirus. Riječ je o pacijentu s prebivalištem na području grada Knina, koji je bio na brodu gdje je bio u kontaktu s više oboljelih osoba. Po povratku u Hrvatsku je bio u samoizolaciji u Splitu. Splitska epidemiologija ga je vodila pod zdravstvenim nadzorom i tamo su ga testirali, te je nalaz bio pozitivan. Izloženih kontakata u Šibensko-kninskoj županiji nije bilo.

Do danas, od ukupno 90 oboljelih oporavilo se njih 69. Nažalost, u Klinici za infektivne bolesti „Fran Mihaljević“ u Zagrebu preminula je pacijentica s područja naše županije, stara 71 godinu, kronični bolesnik koja je bila pozitivna na COVID-19. Ovo je treći slučaj sa smrtnim ishodom osobe oboljele od koronavirusa u našoj županiji.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice nema hospitaliziranih pacijenata oboljelih od COVID-19. Tri pacijenta iz šibenske bolnice i dalje se liječe u KBC-u Split i sva tri su na respiratoru. Pod mjerama zdravstvenog nadzora su 102 osobe, od čega su 24 kontakt s oboljelim od COVID-19. Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji uzeto 1668 uzoraka.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske je zaprimljena jedna dojava o kršenju mjere samoizolacije te je provjerom utvrđeno da je bilo kršenja navedene mjere.

Našim građanima poručujemo: budite i dalje odgovorni, pridržavajte se propisanih uputa i mjera kako bi zadržali povoljnu epidemiološku sliku, stoji u priopćenju županijskog Stožera civilne zaštite.