Sindikati i Uprava Prometa traže da se napad na vozače autobusa tretira kao kazneno djelo

0
Foto: RD

Sindikati i direktor splitskog javnog gradskog prijevoznika Prometa  na zajedničkoj konferenciji za novinare zatražili su  zakonske izmjene kojima bi se napad na vozača autobusa tretirao kao kazneno djelo, odnosno kao napad na službenu osobu i ugroza više života. Pozvali su saborske zastupnike sa splitskog područja da ih u tome podrže, kako se napadima stalo na kraj.

Dopredsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika Hrvoje Mlikota rekao je da su Vladi već slali zahtjev za izmjenama zakona ali to dosad nije dalo rezultata.

Dali smo razuman rok od dva mjeseca da nam se jave, ako ne bude kontakta prema sindikatima do sredine ožujka oko ovog pitanja, provest ćemo akcije na prometnicama diljem Hrvatske – najavio je Mlikota.

Direktor Prometa Miroslav Delić rekao je da je u zadnje dvije godine bilo 57 napada na vozače Prometa.  Naglasio je kako imaju 70-ak autobusa s antivandalskim kabinama te da će i novi imati istu tu zaštitu. Osim toga, bit će uveden i  video nadzor ili tzv. prekidač na koji će vozač biti direktno spojen na alarm dežurnih službi Imenovali su i koordinatora za rad s policijom zbog kritičnih i lokacija i linija