Sindikati nezadovoljni pregovorima Mosta

0

Predsjednik Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Bruno Bulić izrazio je  razočaranost pregovorima Mosta s Domoljubnom i koalicijom Hrvatska raste, ocijenivši ih kao pregovore društveno neodgovornih osoba koje streme neoliberalnom kapitalizmu u kojemu će “bogati postati još bogatiji, a siromašni još siromašniji”.

 

“Ovo što pratimo postaje pomalo zabrinjavajuće s pozicije sindikata i radništva, jer se ti razgovori uglavnom svode na to tko će se kome pridružiti i tko će doći na vlast. Dvije najveće stranke i njihovi koalicijski partneri nude sve, netko i sebe da bi netko došao, a netko ostao na vlasti”, poručio je Bulić s konferencije za novinare u Puli.

Izrazio je zabrinutost što pregovarači, kako je rekao, njeguju izuzetno ružan neoliberalni kapitalizam, zapitavši se gdje su u toj priči radništvo, umirovljenici, zdravstvo te mirovinski i obrazovni sustav. Sindikat je, dodaje, zabrinut i traženjem daljnje fleksibilizacije radne snage, premda su radnici izmjenom Zakona o radu “došli u situaciju da su praktički postali robovi“.