Sinj: Nauči snimati filmove uz Frooom! filmske radionice

0

Vesela posada Frooom! filmskih radionica uplovljava u Sinj gdje će ponuditi cjelodnevnu filmsku zabavu najmlađim sinjskim stanovnicima.

Roditelji, pustite mališane da pred novu školsku godinu zaplove nemirnim vodama filmske umjetnosti s iskusnom posadom koju čine snimatelji, montažeri, glumci, dramaturzi i psiholozi. Frooom! dolazi u Sinj zahvaljujući udruzi mladih S.K.U.P te će se radionice održavati od 29.8. – 02.09., od 8:00 do 16:00, u Kulturno umjetničkom središtu Sinj.

Frooom! je namijenjen svoj djeci, u dobi od 9 do 14 godina koja se želi dobro zabaviti i u dobrom društvu naučiti sve o filmskoj umjetnosti. S obzirom na to da Frooom! prvi puta uplovljava u Sinj, djeci nude besplatne, cjelodnevne, početne filmske radionice koje obuhvaćaju pregršt kreativnih i inovativnih sadržaja te topli obrok.

Frooom! - filmska radionica

Na Frooom!u se igra, diskutira, radi na razvoju scenarija, glumi, uči se o kadrovima, perspektivama i montaži te se crta i snima. Zajedno se stvaraju novi gradovi i svjetovi, otkriva filmska magija te se gledaju filmski klasici namijenjeni dječjem uzrastu.

No, Frooom! nisu samo filmske radionice za djecu; Frooom! uveseljava sve stanovnike Sinja besplatnim filmskim matinejama. Po prvi puta Sinjanima i Sinjankama predstavit će se animirani film Oskarom nagrađivanih francuskih redatelja – “Phantom Boy” te dokumentarac o najopasnijem pothvatu u povijesti, “koji se prati poput najnapetijeg trilera” – “Čovjek na žici”.

Frooom! - filmska radionica - snimanje dokumentarca

Ove matineje su otvorene svim zainteresiranim mamama, tatama, prijateljima, susjedima, psima i mačkama, svim dragim osobama, životinjama i pojavama, a održavat će se u utorak 30.08. i u četvrtak 1.9. s početkom u 11:00.

Frooom! je složeni kreativno-obrazovni program koji multimedijalna umjetnička platforma Bacači Sjenki organiziraju od 2012. godine, unutar kojeg djeca uz pametnu igru i kreativnost otkrivaju što se sve događa prije, za vrijeme i nakon snimanja filma.

Frooom! - filmska radionica - snimanje

Svoje buduće filmske meštre možete prijaviti mailom na frooom.filmskaradionica@gmail.com. Potrebno je samo upisati ime, prezime i starost djeteta, ime, prezime i kontakt roditelja te termin željene radionice. Prijavu možete izvršiti i putem web stranice FROOOM!a

Za sva pitanja i/ili prijave nazovite malog od palube  091 5180 111 (Vedran), kapetana Borisa 098 1658 186 ili lokalnog mornara i svima Vam znanog Antu 098 939 19 18.

FROOOM! se u Sinju održava zahvaljujući partnera: Clubture, S.K.U.P, Kulturno umjetničko središte Sinj. Donatori: Ministarstvo kulture RH, Grad Zagreb – gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, Zaklada “Kultura nova, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Frooom! - filmska radionica - podjela diploma