Sjajna vaterpolska večer na Zvončacu, Mladost tijesno svladala Jadran

0
Foto: RD

Mladost je drugi finalist vaterpolskog prvenstva Hrvatske. Nakon 13:12 u srijedu u Zagrebu, svladala je Jadran i u Splitu s 11:10 (2:1, 2:2, 4:5, 2:3). Jadran je prvi put nakon 1998. zaigrao na svom Zvončacu.

Bila je to sjajna večer i potpuno drugačija utakmica od zagrebačke koju je Mladost otvorila sa 6:0, a Jadran u posljednjih 5 minuta došao na korak od peteraca. U Splitu je Jadran diktirao ritam. Ante Visković je s dva gola pogurao svoju momčad koja je vodila 2:0, 3:1, 5:3 i 6:4. Mladost je tek uspjela izjednačiti na 3:3. Do preokreta je došlo sredinom 3. četvrtine. Tome je prethodila kraća pauza zbog problema sa semaforom. Mladosti su na ruku išle i dvije odluke šibenskih sudaca Copića i Štampalije (nesuđeni peterac i poništeni gol). Do kraja je Mladost vodila golom razlike, a Jadran izjednačavao. Konačan omjer postavio je Rus Harkov 3 minute i 23 sekunde prije kraja. Jadranaši su imali situaciju s igračem više minutu i 50 sekundi do kraja, ali nisu je iskoristili.

Zvonimir Butić je dao 4, Visković i Delić po 2, a Burić i Dužević po 1 gol za Jadran. Kod Mladosti su Ćuk i Bukić dali po 3, Bowen i Harkov po 2, a Dašić 1 gol.

Jadran je potvrdio ono što smo znali i očekivali. Izvanredan protivnik bez obzira u kojem sastavu igraju. Borbeni, čvrsti, karakterni. Nije im to prvi put, to im je glavna karakteristika. Za lijepu vaterpolo predstavu potrebno je dvoje protivnika. Čupali smo se, dizali, padali i na kraju zasluženo pobijedili bez obzira što je Jadran vodio većim dijelom utakmice. Vrlo izjednačena utakmica, nijanse su odlučivale i u obrani i u napadu. Možda je presudio širi izbor kvalitetnih igrača, duža rotacija u našoj klupi. Malo sam iznenađen kriterijem suđenja, pred kraj gotovo da nismo imali koga poslati u vodu. Sve u svemu, zadovoljan sam, sretan, ušli smo u finale što nam je bio cilj. Istina je da su moji igrači iskusniji, neki od njih su osvajači olimpijskih i svjetskih odličja. Jadran možda djeluje nešto lošije na nivou kvalitete, ali ljudi igraju srčano i bore se u okviru svojih mogućnosti. To je više nego dobro. Čim su u mogućnosti da nas stave u ozbiljan problem, a to za mene nije iznenađenje, znači da ima nešto u njima. Potvrdili su to i u Ligi prvaka i prošle i ove godine. Ozbiljno sam se plašio ovih utakmica, ne zato što sam sumnjao u nas, nego sam znao koliko je Jadran dobar. Prekrasan ugođaj, fantastičan ambijent. Drago mi je i za Split i za Jadran. Puno ljudi, korektna publika, izvanredna organizacija. Samo komplimenti. Nas čeka lov na dva trofeja. Pokušat ćemo napasti Jug na Gružu ako budemo u mogućnosti na završnom turniru Regionalne lige i onda u finalu prvenstva Hrvatske. Sve je fokusirano i koncentrirano u sljedeća tri tjedna, rekao je za Radio Dalmaciju trener Mladosti Zoran Bajić.

Drago mi je što smo stvarno dali sve od sebe. Nije jednostavno ni lako pobijediti Mladost, pogotovo u ovom sastavu. Neki moji igrači su igrali bez zamjene, zahvaljujem im i čestitam. Ne mogu biti nezadovoljan prikazanim, samo rezultatom. Imali smo dva razlike u trećoj četvrtini, onda se dogodio taj problem sa semaforom koji je možda utjecao na naš ritam. Ali treba priznati, Mladost je kvalitetnija ekipa od nas. Moramo biti zadovoljni iako smo izgubili utakmicu. Neću komentirati sudačke odluke, to su mi zabranili. Promašili smo neke zicere, ali to se događa kad igrač igra 32 minute. S pulsom na 200 pred kraj utakmice, normalno je da se dogodi greška. Nikome ništa ne zamjeram. Pokazali smo da se možemo nositi s izvrsnom ekipom. Čestitam Mladosti, ali još više svojim igračima. Znam da Jadran dugo nije dobio Mladost, šteta. Predivan ambijent, nakon 22 godine igramo na Zvončacu, vodimo cijelu utakmicu, ali nismo uspjeli otići do kraja. Bila je odlična utakmica, napeta. Mladost je djelovala poprilično zabrinuto, nabrijano. Oni su očekivali tešku utakmicu i dobili su je. Ostaje nam borba sa Solarisom za 3. mjesto, a prije toga završni turnir Regionalne lige. U Dubrovnik ćemo ići isto kao što smo išli u Zagreb i kako smo večeras igrali. Hrabro, borbeno, maksimalno, pa što bude. Naravno, teško je tražiti pobjedu protiv Juga u Dubrovniku. Ali dat ćemo sve od sebe, važno je da nam nakon utakmice nema nitko ništa reći. Da svi znaju da smo dali sve od sebe, pa kako bude, rekao nam je trener Jadrana Mile Smodlaka.