Sjajni Ćorić “razvalio” i Ramosa!

0

Borna Ćorić je u odličnoj formi. Nakon što je u prvom kolu ostavio na dva gema Amerikanca Donalda Younga, Španjolcu Albertu Ramosu Viñolasu je prepustio tri gema i ušao u 3. kolo američkog Indian Wellsa.

Na Younga je Ćorić potrošio nepuni sat, a na Ramosa Viñolasa petnaestak minuta više. 27 mjesta bolje rangirani (22-49) i 9 godina stariji tridesetogodišnjak iz Barcelone, baš kao ni Young, u prvom setu nije uspio osvojiti nijedan gem. U drugom setu se držao do 3:2 da bi Ćorić dobio četiri gema zaredom. Imao je Ramos Viñolas priliku za povratak izgubljenog servisa, ali je Borna izvukao 15-40 i potom novim breakom dovršio posao. Sljedeći protivnik bit će mu još jedan Španjolac, 16. igrač svijeta Roberto Bautista Agut.

Uspješni su bili i hrvatski predstavnici u 1. kolu parova. Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach nadigrali su Amerikanca Stevea Johnsona i Kanađanina Daniela Nestora sa 7:6(4), 6:3 nakon što su u prvom setu okrenuli 2:5 i tako opravdali status 3. nositelja. Ivan Dodig i Amerikanac indijskih korijena Rajeev Ram svladali su Japanca bena McLachlana (ranije igrao za Novi Zeland odakle mu je otac, majka mu je Japanka) i Čileanca Julia Peraltu s 4:6, 6:3, 10:5.