Škola Kamen-Šine dobila uporabnu dozvolu

0

Novo krilo Osnovne škole Kamen-Šine dobilo je uporabnu dozvolu i spremno će u ponedjeljak dočekati svoje učenike!

Rekonstrukcija i nadogradnja ove osmoljetke trajala je godinu dana i vrijedna je 24 milijuna kuna. U novih 1.850 metara kvadratnih smjestilo se devet novih učionica, šest kabineta, kuhinja, blagovaona, knjižnica i ostali prateći sadržaji, a uređeno je i sportsko igralište i igralište za djecu.

Realizacijom ovog projekta, osim što se podigao školski standard za djecu s Kamena, sa Šina i sa Sirobuje koji pohađaju ovu školu, najvažnije je da su se konačno stekli uvjeti za ukidanje trosmjenske nastave.

 

Na početku prošle pedagoške godine u nove prostorije svoje škole zakoračili su učenici na Mejašima, a na početku drugog polugodišta učenici na Pujankama. Novu školsku godinu, 2020./2021., u novim prostorijama započinju učenici škole Kamen-Šine, a uskoro će i učenici na Brdima na raspolaganju imati novi multimedijski centar u potkrovlju svoje škole, dok će na Skalicama po završetku energetske obnove učenici dobiti suvremeniju školsku zgradu. Podsjetimo, i na početku školske godine 2017./2018. djeca sa Žnjana i Pazdigrada dobila su novu školu.