Skupština Hajduka sve ključne odluke donijela gotovo jednoglasno

0
Foto: hajduk.hr

Skupština Hajduka trajala je četiri i pol sata a sve ključne odluke donesene su gotovo jednoglasno.

Primljena su na znanje  Izvješća o radu Uprave i Nadzornog odbora u 2018., zatim plan i program rada Uprave za sljedeće četiri godine te Strategija Nadzornog odbora do 2023. g.

Član NO Hajduka Sergije Popović poslao je poruku političarima što je popraćeno pljeskom:

“Želim poslati poruku političarima da političari mogu naći neki drugi poliigon i da im Hajduk nije poligon za svoja unutarstranačka i međustranačka svinjarenja. To je poruka oovoh Nadzornog odbora.”

 

 

Ranije…..

Skupština Hajduka jednoglasno je primila na znanje izvješće o radu Uprave za 2018., a s 5 suzdržanih glasova skupština je primila na znanje plan i program za sljedeće 4 godine predsjednika Uprave Marina Brbića.

Predsjednik udruge Naš Hajduk Toni Baletić pohvalio je rješenje situacije s Ultrom, ali je prozvao predsjednika Uprave Marina Brbića zbog pregovora s Hrvatskim nogometnim savezom: Rezultati pregovora s HNS-om, točnije izmasakrirani inicijalni zahtjevi su nedopustivi. Nedopustivi su kao rezultat pregovora i nedopustivi su nakon sveg truda i borbe koji su u čisti, pošteni i ravnopravni nogomet uložili navijači Hajduka. Godine suprostavljanja političkim strukturama, prosvjedi i traženje poštenog tretmana za klub ne mogu i ne smiju biti svedene na lakrdiju i političke skupove na Poljudu, kazao je Baletić i dodao: Suvišno je ponavljati što se sve dogodilo prije nego ste izmijenili zahtjeve do neprepoznatljivosti pa sa zaštitnim licima istog toga kriminala i ruganja s Hajdukom sjeli za zajednički stol, a pred zaprepaštenom hajdučkom javnošću utvrdili da se Zakon o sportu provodi, da je HNS-ovo poslovanje transparentno i da nam ne treba strani sudački povjerenik. Nećemo dozvoliti tu neistinu.

Brbić je kazao kako isključivo štiti interese kluba i da su pregovori s HNS-om strateško pitanje: Smatram da se svaki sukob mora rješavati pregovorima i da je to jedini izlaz iz situacije. Nije bitno s kim se sjedi, ja ne mogu uvjetovati drugoj strani tko će doć na pregovore. Ja samo moram u tim pregovorima učiniti sve da oni budu u interesu kluba i da se završe na način kako nama odgovara. Ali ja to ne mogu sam, netko mora biti sa mnom, njih je bilo osam. Sjednite vi sami s osam ljudi s druge strane pa se dogovorite. To je neravnopravna utakmica, krekao je Brbić i dodao: U interesu Hajduka nemojte zabijat glavu u pijesak, i Grad Split kao većinski vlasnik i Naš Hajduk kao manjinski vlasnik i Nadzorni odbor i Uprava i navijači i svi skupa moramo ući u utakmicu zajedno, jer oni su jači i PR-ovski i politički. ne možete ostaviti mene samog na toj bojišnici i onda poslije davati kritike kako ja to nisam radio kako treba, kaže Brbić.