Slobodna Dalmacija proslavila 77. rođendan

0
Foto: Tom Dubravec/Hanza Media

Kad je prije točno 77 godina, tog 17. lipnja sada već davne 1943. izašao prvi broj Slobodne Dalmacije tiskan u mosorskoj pojati teško je bilo i zamisliti da će ta novina jednog dana doživjeti svoje zlatne godine.

Mala, ali slatka rođendanska proslava dame u najboljim godinama i ove je godine održana u splitskoj Galeriji umjetnina uz nastup Ane Opačak i grupe Lite Motive.

Uz nazočnost ministra zdravstva Vilija Beroša, splitskog gradonačelnikaAndre Krstulovića Opare i župana Blaženka Bobana te mnogih koji su sudjelovali ili još uvijek rade na stvaranju novine, dodijeljene su i tradicionalne nagrade Slobodne Dalmacije.

Ovogodišnji laureati su Branko Efendić Efi koji je dobio nagradu “Emanuel Vidović” za životno djelo na području umjetnosti, zatim dr.sc. Anđelka Galić koja je dobila godišnju nagradu “Jure Kaštelan” za umjetnost, prof.dr.sc. Mateo Milković – nagradu “Frane Bulić” za životno djelo u području znanosti, prof.dr.sc. Dragan Ljutić – godišnju nagradu “Kruno Prijatelj” za znanost, Abdulah Seferović Sefi – nagradu “Joško Kulušić” za životno djelo u području novinarstva te Damir Šarac koji je ponio godišnju nagradu  “Miljenko Smoje” za novinarstvo