Smrt motocikliste u Žaboriću prouzročio 70-godišnji Njemac

0

U prometnoj nesreći 12. listopada oko 14,50 sati na državnoj cesti D-8 u mjestu Žaborić, smrtno je stradao 28-godišnji vozač motocikla, kojemu je nakon pružene liječničke pomoći na mjestu događaja u 15,31 sati konstatirana smrt.

Na mjestu prometne nesreće je obavljenim očevidom, kojom je rukovodio zamjenik Općinske državne odvjetnice u Šibeniku, uz sudskog vještaka, utvrđeno da je do prometne nesreći je došlo kada je 70-godišnji njemački državljanin upravljajući osobnim vozilom Golf, njemačkih registracijskim oznaka, krećući se iz mjesta Žaborić, dolaskom do raskrižja s državnom cestom D-8, koja je označena kao cesta sa prednošću prolaska, preko pune uzdužne linije vršio skretanje ulijevo na državnu cestu D-8, a da prethodno nije propustio sva vozila koja su se kretala tom cestom i zadržavala smjer kretanja. Uslijed toga dolazi do sudara osobnog vozila i motocikla Kawasaki, bez istaknutih registracijskim oznaka kojim je upravljao 28-godišnji vozač, a koji nije prilagodio brzinu kretanja osobinama ceste, gustoći prometa i preglednosti. Od siline sudara vozač motocikla gubi nadzor nad upravljačem, odbija se od vozila i izlijeće van kolnika gdje zajedno sa motociklom udara u kameni zasjek, nakon čega se odbija natrag na kolnik gdje se u nekontroliranom klizanju i zaustavlja na kolniku.

Po nalogu zamjenika Županijske državne odvjetnice tijelo stradalog je prevezeno u Opću bolnicu Šibenik radi obdukcije. Protiv 70-godišnjeg vozača će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeta kaznena prijava, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, prioćila je PU šibensko – kninska.