Snijeg u Dalmaciji, vozače se moli za pojačan oprez i korištenje zimske opreme (FOTO)

0

 

Snijeg pada diljem Dalmacije zbog čega se stvaraju problemi i u prometu. Vozači se mole na oprez u vožnji, kao i na obvezno korištenje zimske opreme.

U 21.25 sati otvorena je za promet brza cesta Solin-Klis u oba smjera samo za osobna vozila uz obavezno korištenje zimske opreme.

Kako javlja HAK, trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obratno za bilo koju kategoriju vozila; zbog snježne vijavice i zaustavljenih vozila zatvorene su državna cesta DC27 Gračac-Zaton Obrovački i DC1 Udbina-Gračac-Knin.
 Zbog izrazito loših vremenskih uvjeta, zatvorenih cesta te brojnih zastoja savjetujemo vozačima da odgode putovanje iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto”, poručuju iz HAK-a.
 Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna zimska oprema na većini cesta u Lici i Gorskom kotaru te na pojedinim cestama u Istri, Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji uključujući: autocestu A1 Zagreb-Split-Ploče na dionicama Bosiljevo-Maslenica i Prgomet-Ravča i državnu cestu DC1 Budačka Rijeka-Slunj-Knin.

 

RD