Solin: Otvoreni radovi na izgradnji zdravstvenog objekta

0
Foto: PR; dalmacija.hr

Danas su u Solinu svečano otvoreni radovi na izgradnji zdravstvenog objekta Doma zdravlja SDŽ i Ljekarni SDŽ, nove moderne ljekarne i prostorija za četiri zdravstvene ordinacije. Izgradnjom ovoga objekta se stvaraju preduvjeti za uređenje postojećih prostorija Doma zdravlja u Solinu, prvenstveno pedijatrije i hitnog medicinskog prijema.

Tom prigodom nazočnim su se obratili gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević, ravnatelj Doma zdravlja SDŽ Marko Rađa, ravnatelj Ljekarne SDŽ Ante Mihanović i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban.

Napokon smo dočekali jedan polivalentan zdravstveni objekt, rađen u sinergiji grada Solina, Županije, županijskog Doma zdravlja i županijskih Ljekarni. Ovo je projekt koji simbolizira ono što Grad Solin uistinu predstavlja, grad – prijatelj djece i mladih. Stari objekt nije više zadovoljavao potrebe grada koji se ubrzano razvijao. Sličan objekt ovomu smo nedavno otvorili na Kili u Splitu, gotov je i objekt u Vrgorcu koji radimo zajedno s KBC-om. Na kraju želim zahvaliti projektantima i nadzoru i izvođaču. Želim da se opet za 7 mjeseci ovdje skupimo i pokažemo što je Solin dobio, kazao je župan Boban.

Vjerujem da će se sada još više podignuti kvaliteta pedijatrijske usluge u najmlađem gradu u Hrvatskoj. I dalje prepoznajemo potrebe naših sugrađana, kako mi tako i cijela naša SD županija. Zahvaljujem se svima koji su uvažili naše zahtjeve. Sretan sam i ponosan i s nestrpljenjem očekujemo završetak ovog iznimno vrijednog projekt, kazao je gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević

Marko Rađa je rekao da mu je izuzetno zadovoljstvo zabilježiti početak izgradnje ambulante i novih sadržaja u Solinu. Prema podacima HZZO-a u gradu Solina imamo više od 27 tisuća osiguranika. Stara zgrada doma zdravlja sigurno nije prostorno kapacitirana za Grad Solin. U njoj je bilo smješteno sedam ambulanti obiteljske medicine, 4 ambulante dentalne, dvije ambulante pedijatrije, ginekologija, rentgen, hitna, ljekarna, patronažna, školska medicina, i laboratorij. Već nekoliko godina govorimo o tome kako ćemo pomoći Solinu te im pružiti puno bolju zdravstvenu skrb. Sretni smo što ćemo konačno moći građanima pružiti normalnu zdravstvenu skrb, kazao je Rađa, te se dotaknuo potrebe formiranje trećeg pedijatrijskog tima, za što sad još ne postoje stvoreni preduvjeti.

Mislim da je važno istaknuti sinergijski učinak svih sudionika u projektu. Trebalo nam je puno volje i energije za realizaciju ovog projekta. Ovo građani Solina zaslužuju. Hvala svima što su zajednički i u sinergiji podržali ovaj projekt. Čestitam prije svega gradu Solinu koji se maksimalno angažirao. Napravit ćemo reprezentativan objekt za cijelu Dalmaciju, ne samo za Solin i Splitsko-dalmatinsku županiju i to je bitno naglasiti. Mislim da je ovo put kako u jednoj sinergiji, snazi i zajedništvu možemo sve napraviti. Hvala našem županu, on je osoba koja je konstantno bdjela nad ovim projektom, uvijek je bio tu da nas potakne. Ovo će bi na zadovoljstvo svih nas, zaključio je ravnatelj županijskih Ljekarni, Ante Mihanović.