Solin slavi Dan grada i blagdan Male Gospe

0
Foto: Radio Dalmacija

Solin danas slavi svoj dan i blagdan zaštitnice Male Gospe. Svečarska događanja započela su još prije desetak dana, a sinoć je održana svečana sjednica Gradskog vijeća, prilikom koje su dodijeljene i nagrade ovogodišnjim laureatima.

Dani su to kada se uobičajeno osvrnemo na proteklo jednogodišnje razdoblje, određene gradske projekte, planove i vizije. O svemu tome razgovarali smo sa gradonačelnikom Solina Daliborom Ninčevićem, koji na prvom mjestu ističe Solin kao jedan od najuređenijih gradova u Hrvatskoj i jedan od vodećih po populacijskoj politici.

Svi zacrtani infrastrukturni projekti su realizirani, naglasio je Ninčević. Jedan od važnijih je završetak prometnice i raskrižja Puta mira i Matoševe ulice, vrijedan pet milijuna kuna, potom izgradnja igrališta za mali nogomet pored školske dvorane u Arapovcu. Priprema se i gradnja četvrte škole u Solinu u suradnji sa Splitsko – dalmatinskom županijom, gradnja dvaju novih vrtića, a najavljena je i bliska suradnja sa Sveučilištem u Splitu, naglasio je Ninčević.

Solin posljednjih godina bilježi i turistički uzlet. Porast prošlogodišnjih rezultata turističke sezone, naglasio je gradonačelnik Ninčević, zasluga je timskog rada svih dionika u razvoju turizma grada, a sve sa zajedničkim ciljem pozicioniranja Solina kao destinacije arheološko – povijesnog turizma.