Solinska džudašica Ana Viktorija Puljiz osvojila broncu na Grand Prix turniru u Zagrebu

0
Foto: PR; judo.hr

Prvog dana judaškog Grand Prix Zagreb 2021 od četiri hrvatska predstavnika, brončanu medalju osvojila je juniorka Ana Viktorija Puljiz (do 52 kg).

Prvu pobjedu, a zatim i medalju za Hrvatsku na Grand Prixu Zagreb 2021 donijela je Ana Viktorija Puljiz (do 52 kg)! Iako tek druga godina juniorki, Puljiz je pokazala da je uvijek među najboljima, bilo to među juniorkama, bilo među seniorkama.

Dobra taktička borba protiv iskusne Njemice Ballhaus, a zatim i pobjednički wazari u “golden scoreu” bili su recept za prolaz u četvrtfinale. Tamo je agresivnija i iskusnija bila Belgijka Ryheul te je ipponom poslala Solinjanku u repasaž. Nakon toga popularna Vikica ulazi u pobjednički mod i dominantno pobjeđuje krasnim ipponom 36. na svijetu, Amerikanku Jarrell, a zatim protiv Španjolke Ballesteros Gonzalez pokazuje da je ovo njen dan.

Još jednom je 19-godišnja Puljiz pokazala odličan judo, kao i protiv Amerikanke te je ipponom došla do prve medalje na Grand Prix natjecanjima! Proslavila je broncu u slavljeničkim suzama i zagrljaju trenera Dragana Crnova.

Ne mogu vjerovati. Prije nekoliko dana bronca na Europskom juniorskom prvenstvu, a sada brončana medalja na Grand Prixu među seniorkama. Jako sam ponosna, presretna i samo želim još više i još bolje, u nevjerici je tražila riječi presretna Puljiz.

Vikica je ovom medaljom pokazala i kvalitetu i upornost i pobjednički mentalitet. Tek je druga godina juniora i još ćemo se orijentirati na juniorska natjecanja, ali je fenomenalno vidjeti koliko može. Od 2017. je stalno u vrhu, zadovoljan i ponosan je bio trener Crnov iz JK Solin.