Solisti Baleta HNK Split nastupili na baletnoj gala-večeri u Njemačkoj

0

Solisti Baleta Hrvatskog narodnog kazališta Split Hazuki Tanase i Aaaron Kok nastupili su 16. lipnja na Benefiz Gala plesnoj večeri u Münster Theater u pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija u zapadnoj Njemačkoj.

Na baletnoj gala-priredbi čiji je prihod namijenjen za dobrotvorne svrhe izveli su duet iz plesnog komada The Edge u koreografiji Igora Kirova, premijerno izvedenog u HNK Split u svibnju prošle godine.

Splitski se Balet na ovoj uglednoj plesnoj svečanosti njemačkoj publici predstavio u društvu s velikim europskim plesnim trupama kao što su Ballett Theater Basel, Ballett Dortmund, Semperoper Ballett, Hessisches Staatsballett, Introdans, James Wilton Dance i TanzTheaterMünster. Cjelokupni prihod plesne gala-večeri bio je namijenjen AidsHilfe Münster, odjelu za seksualnost i zdravlje grada Münstera.

Ovim je gostovanjem splitski Balet zaključio sezonu u kojoj je već gostovao u Sarajevu, Skopju i Dresdenu. Sljedeći inozemni nastup na rasporedu je 13. srpnja kada će Balet HNK Split nastupiti u Italiji na trećem izdanju festivala Ostia antica koji se održava u antičkom rimskom teatru u Ostiji. To je gostovanje dio novog EU projekta revitalizacije baštinskih lokaliteta Heritart u kojem je HNK Split jedan od partnera. Već 4 kolovoza Aaron Kok i Eva Karpilovska predstavit će splitski Balet na gala-večeri u glavnom latvijskom glavnom gradu Rigi gdje će izvesti duet iz baletne opere Atlantida: Legenda o Dan’zoru i pas de deux iz baleta La Sylphide.