SP 2021: Hrvatska doputovala u Aleksandriju

0

Nakon nepuna tri sata leta, hrvatska rukometna reprezentacija stigla je do Egipta. Nešto više od 2131 kilometara zračne linije između Zagreba i Aleksandrije u kojoj će Hrvatska igrati susrete prvog dijela natjecanja na Svjetskom prvenstvu. Zajedno s hrvatskom reprezentacijom, zrakoplovom Egyptaira u organizaciji Svjetske rukometne federacije (IHF), doputovala je i reprezentacija Slovenije. Let je bio vrlo ugodan, a kako mnogi igraći međusobno igraju u istim klubovima bila je to sjajna prilika da razmijene mišljenja i dojmove o pripremama. Uz sve to, kada sa zagrebačkih minus dva, stignete na plus dvadeset stupnjeva , raspoloženja vam se naglo popravi.

Prvi je dojam o putovanju dakle bio sjajan. Ali nakon toga slijedila su još tri sata testiranja i putovanja. Najprije je kompletna reprezentacija na pisti zračne luke Borg El Arab imala antigensko testiranje u autobusu (vjerovali ili ne). Taj je test pokazao da su svi naši igrači i struni stožer negativni, pa smo nastavili put do Hotela Tolip North kroz nevjerojatnu gužvu uz policijsku i vojnu pratnju. Hotel je udaljen otprilike 80-tak kilometara od Aleksandrije i dvorane u kojoj će se igrati susreti. Slijedilo je novo, ovoga puta PCR testiranje. Reprezentacija je trenutačno u svojim sobama i čeka rezultate toga testa da bi konačno mogla otići na večeru.

Bez obzira na devet sati dugačak put, dobro raspoloženje nije ih napustilo, a posebno vjera da na ovom Svjetskom prvenstvu mogu napraviti velike stvari. Svoju kartu na letu uhvatio je i Igor Karačić, čija se želja i trud svim silama da zaigra u najdražem dresu, isplatila.

Igor Karačić, reprezentativac Hrvatske:
Lijepo je biti tu, drago mi je da sam tu s dečkima, imao sam sitnih problema s ozljedom, ali kroz nekoliko dana bih trebao doći na optimalnu razinu. Putovali smo charterom zajedno sa Slovencima, putovanje kao putovanje, atmosferica je uvijek odlična. Vidjeli smo neke stare prijatelje i tako, stigli smo sretno. Cijeli dan smo na putu i na testiranjima, sad čekamo daljnji plan tako da vjerujem od sutra da ćemo krenuti s našim planom kako treba. Nadam se da ćemo u ovim teškim trenucima za Hrvatsku, uspjeti barem malo razveseliti ljude.“