SP finn: Hrvati pokvarili plasman

0

Nakon osam jedrenja na Svjetskom prvenstvu klase finn na Novom Zelandu, od četiri hrvatska predstavnika najbolje je plasiran Milan Vujasinović na 16. mjestu.

Josip Olujić je 24., Nenad Bugarin 28., a Ivan Kljaković Gašpić tek 29. U današnja tri plova, Vujasinović je bio 39., 7. i 33., Olujić je nakon 36. mjesta u 6. plovu ostvario svoja dva najbolja ulaska u cilj, 5. i 12., pa je jedini od naših napredovao u poretku. Nenad Bugarin bio je 35., 38. i 22., pa je u juniorskom poretku pao na 4. mjesto. Bod mu bježi Čeh Teply, 5 bodova Australac Lilley, a 39 bodova Francuz Pic.

Tragičar dana svakako je Ivan Kljaković Gašpić (na fotografiji). U šestom je plovu bio 25., u sedmom plovu 8., da bi u osmom plovu bio diskvalificiran zbog preranog starta. Kako je već imao jednu diskvalifikaciju, u 4. plovu zbog dva penala, zabilježio je maksimalnih 77 kaznenih bodova i umjesto 8-15. mjesta skliznuo na 29. poziciju.

Britanac Giles Scott praktički je osigurao zlatnu medalju, ima 52, odnosno 53 boda prednosti ispred Slovenca Vasilija Žbogara i Šveđanina Maxa Salminena.

U subotu će se u Takapuni jedriti još dva plova, u nedjelju Medal Race desetorice najboljih i još jedan plov za ostatak flote.