Spleat Advent uskoro otvara vrata Starog placa

0
Foto: PR

U tijeku su posljednje pripreme za otvorenje Spleat Adventa na Starom placu, najvećeg adventa u gradu. U četvrtak, 1. prosinca Stari plac bit će otvoren za sve posjetitelje, koji će moći uživati u raznolikoj gastro ponudi i gledanju utakmice Hrvatska – Belgija, a nakon utakmice zabava se nastavlja uz DJ Mira.

Udruga Bastion, koja je organizator Spleat Adventa, a koja okuplja restorane Corto Maltese, Galerija Bar Food, BOKERIA kitchen & wine, Bokamorra, Pandora Greenbox, PiNKU fish & wine, UJE oil bar, MISTO street food & bar i ARTiČOK predstavit će svoja jela i pića, od kojih su neka kreirana posebno za ovu prigodu.

Osim već poznate ponude u njihovim restoranima, svaka od kućica imat će i poneko iznenađenje. Očekuje se mix modernije kuhinje, ali i tradicionalne, dalmatinske, prilagođene street food verziji. Svaka kućica uz standardnu ponudu imat će i jedno jelo na žlicu i jedan slatki zalogaj, a neće izostati ni fritula, bakalara i zimske gregade.

Na Spleat Adventu će se družiti i zabavljati sve generacije, od onih najmlađih do najstarijih i svatko će moći pronaći nešto za sebe, a dio Starog placa bit će podijeljen u tri zone.

Napuhanci i fjakanci u kojoj će biti zabavan sadržaj za djecu, Pazar na kojem će se moći pronaći sve od odjeće, obuće, stripova do vinila, a poseban prostor imat će i splitske udruge te sportski klubovi. Gastro koncertnom zonom Velo misto dominirat će veliki centralni šank, a za dašak splitskog duha pobrinut će se i brijači iz Barbershop Ritual i ka’Brada.

Svečano otvorenje Spleat Adventa zakazano je za petak, 2. prosinca, a više informacija bit će objavljeno uskoro.