Splićanin Zlatko Kumrić peti u Parizu

0
Foto: www.judo.hr

Hrvatski judaš Zlatko Kumrić (do 100 kg) bio je jedini hrvatski predstavnik na prestižnom turniru, Grand Slamu u Parizu, te je došao do borbe za broncu i upisao odličan nastup.

Problemi s dišnim putevima usporili su Zlatka Kumrića krajem prošle godine u treningu i nastupima. Popularni Aurelius pokazao je na najvećoj pozornici, onoj pariškoj, kako su problemi iza njega te da u 2018. godini možemo očekivati pozitivne vijesti.

– Kako je turnir išao kraju, osjetio se manjak «borbi u nogama», ali Zlatko je pokazao da je na pravom putu. Bio je «unutra», tražio je bacanja i u krajnjoj liniji došao do polufinala – rekao je trener Tomislav Marijanović, koji je pratio Kumrića kroz pobjede ipponima protiv domaćeg predstavnika Terheca i Lkhagvasuren (MGL).

U četvrtfinalu, Paltchik (ISR) je poveo wazarijem, ali u posljednjoj minuti naš judaš uzvraća te odvodi borbu u «zlatni bod», gdje lijepim ipponom rezervira mjesto u polufinalu.

Na posljednjoj stepenici prije finala ga je čekao još jedan okršaj sa starim znancem, Korrelom (NED), koji se i u Parizu pokazao iskusnijim te je ipponom u drugoj minuti borbe poslao Splićanina u borbu za broncu.

Tamo ga je, pak, čekala još jedna «stara kost», Lipartelijani (GEO), srebrni s Olimpijskih igara 2016 i brončani s prošlogodišnjeg Grand Slama u Parizu. Vodio je Gruzijac wazarijem sve do posljednjih 30 sekundi, kada Kumrić ulazi u odličan napad, baca Lipartelijanija, koji se u posljednji tren gimnastičkim potezom izvlači i u kontri hvata Kumrića u zahvat te upisuje pobjedu.