Splićanka Barbara Matić osvojila srebro na Mastersu u Rusiji!

0
Foto: judo.hr

Hrvatska judašica Barbara Matić (do 70 kg) odličnim nastupom na završnom turniru najboljih judaša i judašica sezone u St. Petersburgu, osvojila je srebrnu medalju, velik broj bodova te na iznimno pozitivan način završila sezonu.

Hrvatska je na turniru najboljih u sezoni (IJF Masters St. Petersburg) imala dvije predstavnice. Barbara Matić potvrdila je odličnu formu i nakon europske bronce u pojedinačnoj i klupskoj konkurenciji, dodala i prvu hrvatsku medalju na Masters turnirima.

Ivana Šutalo (preko 78 kg) u 1. kolu je išla na jaku Altheman (BRA), dva puta imala dobre pokušaje napada, ali je peta sa svjetske rang ljestvice iskoristila priliku i ipponom prošla sve do polufinala.

Prije St. Petersburga Matić je imala 2062 boda (12. mjesto), a ovim srebrom je osvojila čak 1260 bodova čime se približava Top 3 judašicama na svijetu u svojoj kategoriji.

Barbara Matić je ovom medaljom zaključila godinu u kojoj je podigla broncu na Europskom prvenstvu u Varšavi (travanj), broncu na Europskom klupskom prvenstvu u Wuppertalu (studeni), kao i medalje na tri Grand Prix/Grand Slam turnira. Odlična je to najava za 2018. godinu u kojoj slijedi pravi početak utrke za mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.