Splićanka Barbara Matić svjetska prvakinja u judu

0
Foto: PR, judo.hr

Barbara Matić osvojila je zlatnu medalju na svjetskom prvenstvu u judu u Mađarskoj.

Splićanka je u kategoriji do 70 kilograma u finalu “wazarijem” pobijedila Japanku Yoko Ono i tako ostvarila najbolji rezultat u povijesti hrvatskog juda.

Matić je borbu riješila sjajnim potezom 40 sekundi prije kraja te se do kraja majstorski obranila i došla do zlatne medalje.

Ono ju je “gušila” zadnjih 28 sekundi, ali je 26-godišnja Matić nevjerojatnom obranom i velikim srcem izdržala strašan napad pet godina starije Japanke i onda pobjednički podignula ruke u zrak.

Tako je nastavila sa sjajnim rezultatima ove sezone. U listopadu je u Budimpešti ostvarila jedan od najboljih rezultata karijere nakon što je osvojila zlato na Grand Slamu u Budimpešti, i to pobijedivši tri osvajačice medalja sa zadnjeg Svjetskog prvenstva te prepuna samopouzdanja ide na Olimpijske igre.

Hrvatski judaši još nisu završili nastup u Mađarskoj. U petak će u kategoriji do 78 kilograma nastupati Karla Prodan, a u kategoriji do 100 kilograma medalju će tražiti Zlatko Kumrić. Plasman na Olimpijske igre će u subotu u kategoriji preko 78 kilograma tražiti Ivana Maranić.