Split: Akcija Želiš li se mijenjati za mjesto

0

Na području Splitsko-dalmatinske županije u suradnji s područnim uredom pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Policijska uprava splitsko-dalmatinska provela je preventivno-represivnu akciju nadzora korištenja parkirališnih mjesta za osobe s invaliditetom. U akciju su se uključili Grad Split, Županija i udruge koje se skrbe za osobe s invaliditetom.

Od pokretanja projekta “Želiš li se mijenjati za mjesto” kojim se građane upozorava na potrebu poštovanja znakova pristupačnosti na javnim parkiralištima zabilježeno je manje zlouporaba, no podaci govore da još ima onih kojima su takvi znakovi nepoznanica, a osobe s invaliditetom ljudi drugog reda.

– Više od tisuću prekršaja ove godine zabilježili su kolege iz prometnog redarstva. To je njihov prioritetni zadatak, a mi surađujemo s njima i odrađujemo taj dio, rekao je Slobodan Marendić, načelnik PU SD.

– Doživjela sam situaciju da se jedan auto koji je imao dozvolu parkirao tako da je zauzeo dva mjesta. Ostave jako malo prolaza da se vrata ne mogu otvoriti, a nama treba više mjesta. Ovim bi htjela probuditi svijest građanima da ako već imaš potrebu zauzeti to mjesto, zauzmi jedno i vodi računa o nama, rekla je Dora Lovrić, Udruga Srce.