Split: Baldasar o gradskim problemima

0

Gradonačelnik Splita Ivo Baldsar komentirao je brojne gradske teme, među ostalim, problem prilaza novom šoping centru i montažnu kućicu koja je postavljena, a potom i uklonjena kod Starog placa.

Montažna kućica postavljena kraj Starog placa u Splitu u kojoj invalid Domovinskog rata planira otvoriti mjenjačnicu jutros je uklonjena. Njezin izgled iznenadio je i gradonačelnika Ivu Baldasara. Drago mu je, kaže, što su građani reagirali, no da mu je žao što ju je netko išarao grafitima. Od invalida su iz Grada zatražili da im pokaže sliku novog budućega objekta kojeg želi postaviti nakon čega će dobiti dozvolu. “Važno je naglasiti da je on molio pomoć na način da želi raditi, da ne bude na skrbi države”, izjavio je Baldasar..

Gradonačelnik je izjavio kako otvaranje novog šoping centra Mall of Split neće izazvati prometni kaos te da će grad dobiti novi lijepi prostor. U Vukovarskoj ulici napravit će se novo raskršće i postaviti semafori, kazao je Baldasar, a investitor mora napraviti novu cestu i rotor u ulici Domovinskog rata s koje će ulaziti u Mall of Split.
“Hrvatske ceste će Gradu Splitu za sada dati dozvolu da ide u izvlaštenje trase buduće ceste,” kazao je Baldasar.

Gradonačelnik je najavio i kako će se u punom profilu napraviti Vukovarska cesta, koja vodi do City Centra One bez obzira na otpore bivših vlasnika zemljišta. Potvrdio je da jedan od njih uputio gradskim službenicima i inžinjerima, koji su došli na gradilište, prijetnje smrću koje su prijavljene policiji. “Grad ima pravomoćnu sudsku presudu i proširit ćemo cestu u punom profilu”, poručio je gradonačelnik.