Split: Besplatne radionice pod vodstvom muzejskih edukatorica iz Engleske

0
Foto: pixabay.com

Umjetnička akademija u Splitu, Odsjek za konzervaciju-restauraciju, u suradnji s Muzejom grada Splita organizira dva predavanja i dvije radionice pod vodstvom muzejskih edukatorica Emme Spencer (Yorkshire Sculpture Park) i Kathryn Welford (Harewood House).

Program će se održati u četvrtak i petak 18. i 19. listopada 2018. u Gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita.

Predavanja su otvorena za javnost, a za sudjelovanje u radionicama potrebna je prijava. Kotizacija se ne plaća, a radni jezik je engleski.

Program je namijenjen muzejskim djelatnicima, zainteresiranim studentima te svima koji se bave interpretiranjem i prezentiranjem kulturne baštine.

 

Gošće iz Engleske govorit će o osmišljavanju i provedbi edukativnih programa u Jorkširskom parku skulptura, ustanovi koja upravlja zbirkom skulptura na otvorenom i parkovnim površinama koje imaju status zaštićenog kulturnog dobra, i Harewood House, ladanjskom imanju iz 18. stoljeća koje se diči bogatom umjetničkom kolekcijom. Vrijedno je spomenuti da je unutrašnjost toga zdanja projektirao Robert Adam, škotski arhitekt koji je 1757. godine posjetio Split radi istraživanja Dioklecijanove palače.

Događanje je dobilo oznaku Europske godine kulturne baštine 2018.