Split-Borac: Žutima prijete dva Đokovića!

0
Foto: Ivica Čavka/KK Split

Split u 19 sati na Gripama u 7. kolu Druge ABA lige dočekuje Borac iz Čačka, od kojeg je prošle sezone dva puta izgubio. Dvoboj su najavili Pavle Marčinković i trener Vladimir Anzulović.

Borac je motivirana ekipa sa strašnom vanjskom linijom. Lani su organizirali Final Four, što govori o njihovim ambicijama. Pojačali su se igračima s velikim iskustvom. S obzirom na našu situaciju i snagu protivnika, morat ćemo podići koncentraciju u igri. Bez Veljačića i Morrisa, koji nam je u napadu puno toga donosio, veća je odgovornost na meni i Kovačeviću. Moramo braniti domaći parket i uveseljavati našu publiku. Ne želim stavljati breme favorita na naše mlade igrače, na njih ne treba vršiti pritisak. Ali ima tu i nas starijih koji smo već više puta igrali ovakve utakmice. Na nama je da preuzmemo odgovornost. Publika je od početka sezone uz nas, pratit će nas sve dok mi njima vraćamo zalaganjem na terenu. Nadam se dobroj podršci i pobjedi, izjavio je Marčinković.

Momci su na gornjoj granici fizičkog i psihičkog umora. Moram ih pohvaliti kako to izdržavaju, njihov trud i zalaganje i na treningu i na utakmici zaslužuje svaku pohvalu. Dolazi nam individualno sjajna ekipa, dobro vođena. Naše je da pokušamo dati maksimum koliko je moguće u ovim okolnostima. Bitno je da se borimo kao i do sada. Volio bih da publiku koja će doći nagradimo pobjedom. Đoković? Pitajte Hačanova u kakvoj je formi, ha, ha. Oba Đokovića, i Ilija i Radovan, su im nositelji igre. Tu je i iskusni Marinović u vanjskoj liniji, a pod košem Majstorović. Respektabilna ekipa, svi su oni igrali i nivo više. Ilija Đoković je izborio i status reprezentativca. Moramo kolektivnom igrom uz maksimalno zalaganje tražiti našu šansu. Borac ima omjer 2-4, ali lako je to moglo biti i 4-2. Isto kao što smo mi mogli imati 5-1 ili 3-3, a imamo 4-2. Liga je izjednačena i kvalitetna. Oni su u stanju nas pobijediti, ali i mi možemo njima zagorčati život, rekao je Anzulović.