Split čeka Cibonu u polufinalu

0
Foto: Marko Šiklić

Split i Cibona u 18.30 na Gripama igraju drugu od mogućih pet utakmica polufinala košarkaškog prvenstva Hrvatske. Cibona je nakon velike borbe u Zagrebu slavila s 89:82 i povela s 1:0 u seriji do tri pobjede.

Sudeći prema zanimanju i navali na ulaznice, Gripe će biti ispunjene. Ulaznice na prodajnim mjestima Adriaticketa već nestaju, a blagajna na Gripama bit će otvorena dva sata prije početka utakmice.

Igramo kući. Moramo pobijediti. Točka, rekao je trener Splita Ante Grgurević i dodao: S ponosom sam gledao kako se momci bore u prvoj utakmici. Dovoljno je da to prenesu na ovu drugu utakmicu. Koliko su sebe dali u Zagrebu, to je za svaku pohvalu. Za nas trenutno postoji samo druga utakmica, treća i četvrta ne postoje. Ne možemo trošiti energiju na ono što je bilo prije, ili ono što će biti poslije. Sve smo usmjerili prema ovom susretu. Na nama je da u datom trenutku damo sve. Nije dovoljno doći samo tijelom i reći borio sam se, treba uključiti i glavu, smanjiti broj pogrešaka.

Pozivam gledatelje da nas podrže u što većem broju. Utakmicu moramo igrati tako da Cibona “krvari” za svaki poen. Igrat ćemo kao da je ovo posljednja utakmica u seriji, a ne druga. Raspoloženje u svlačionici je odlično, proslavili smo i Marčinkovićev rođendan što je dodatno podiglo atmosferu. Možemo igrati s Cibonom, nikada nismo ni sumnjali u to, bitno je samo da smo svi na sto posto i da smo zdravi. Svi oni koji dođu na Gripe neće zažaliti, rekao je organizator igre Splita Mate Kalajžić.