Split dočekuje lidera 2. ABA lige

0
Foto: Ivica Čavka / KK Split

Split u 18 sati na Gripama igra protiv Borca iz Čačka, vodeće momčadi prve sezone 2. ABA lige. Nakon pobjeda protiv Krke i Sixt Primorske, Žuti žele skalp još jednog lidera regionalnog natjecanja.

Svjesni smo da igramo protiv trenutno najbolje momčadi lige. Čeka nas veliki posao ako želimo doći do pozitivnog rezultata. U Čačku smo nesretno izgubili, ali smo se predstavili u dobrom svjetlu i nadam se da ćemo odigrati na tom tragu. Činjenica je da bolje igramo protiv jačih suparnika, ne znam zašto je to tako, sigurno nikog ne potcjenjujemo i ne biramo utakmice. Ali nadam se da ćemoi i s Borcem i u nedjelju protiv Zadra biti pravi, izjavio je Pavle Marčinković.

Činjenica da se radi o vodećoj ekipi, koja je već osigurala plasman na završni turnir, a prije 15-20 dana imala Crvenu Zvezdu u dobivenoj poziciji, dovoljno govori o Borcu. To je skup talentiranih igrača, svi su školovani i odlični šuteri. Teško je reći od koga prijeti najveća opasnost, ali motor momčadi im je playmaker Đoković. Od ostalih igrača je izuzetno opasan Marinović, njihov najiskusniji igrač. Oni su u stanju svojom kvalitetom promijeniti utakmicu. Ali ne treba zanemariti ni ove druge, imaju 9-10 igrača koji i atletski dobro izgledaju i odlično igraju, rekao je trener Splita Ivica Skelin.