Split dočekuje MZT Skopje Aerodrom

0
Foto: foto: Ivica Čavka/KK Split

Košarkaši Splita u 19 sati na Gripama igraju utakmicu 17. kola Druge ABA lige protiv makedonske momčadi MZT Skopje Aerodrom.

Nakon 16 kola slovenska Sixt Primorska ima 15 pobjeda, a MZT Skopje Aerodrom i Spars po 11. Za četvrto mjesto koje vodi na završni turnir konkuriraju Dynamic i Sutjeska s po 9, te Split, Borac i Lovćen s po 8 pobjeda u 16 kola.

MZT je jedan od favorita ove lige. Složili su stvarno dobru ekipu s dva Amerikanca, tu su Ivanov i srpski igrač Bojić, makedonski reprezentativci predvođeni Stojanovskim. Uz Primorsku su glavni kandidati za prvo mjesto. Daleko od toga da ćemo izvjesiti nekakvu bijelu zastavu. Idemo hrabro, idemo probati ispraviti neke stvari koje smo slabije radili u Skopju da bi eventualno iznenadili favorita. Dosad smo igrali možda i s nekim jačim ekipama ovdje pa se nismo predavali. Nadam se da ćemo uspjeti malo trgnuti momke iz ovog šoka. Sigurno je šok kad izgubiš dva igrača praktički iz petorke. Pokušat ćemo trgnuti momke i pokazati da možemo igrati sa svakim, izjavio je trener Splita Vladimir Anzulović.

Moramo zaustaviti njihovu individualnu kvalitetu. Ovo je jedna od ključnih utakmica za plasman na završni turnir. Na Gripama smo imali dva poraza koja nismo trebali imati. Ako želimo još ozbiljno ostati u toj utrci, nemamo više pravo na kiks. Trebat će nam puno bolja igra i puno veća energija u odnosu na prvu četvrtinu protiv Hermes Analitice. Mi u ovom sastavu, bez glavnog kreatora Morrisa, teško igramo poziciono. To je jasno i nama i protivnicima. Ne možemo računati da ćemo MZT dobiti na neku šahovsku bitku. Oni su fizički moćna ekipa. Moramo na to odgovoriti i pokušati se nametnuti na domaćem terenu. To nije lako, ali ako se svedemo na uspavanku od 40 minuta tu će doći do izražaja njihovo iskustvo, dodao je Anzulović.