Split dočekuje Zagreb

0
Foto: Radio Dalmacija

Split i Zagreb otvaraju u petak u 18 sati na Parku mladeži 23. kolo Hrvatske nogometne lige. Trener Splita Goran Sablić priželjkuje dobru igru i pobjedu.

Prva utakmica na domaćem terenu nakon pauze. Naši ciljevi se znaju – pokušati odigrati dobru, pravu utakmicu, pokazati sve što smo radili u proteklom razdoblju i uzeti tri boda uz kvalitetnu predstavu cijele momčadi. Nakon utakmice u Zaprešiću i boda koji smo osvojili po jako teškom travnjaku, vrlo nam je važno pobijediti. Zagreb je protiv Dinama pokazao da daje sve od sebe, da nije odustao od borbe za opstanak. Neopterećeni su, njeguju kombinatornu igru kojom mogu zadati probleme svakoj momčadi. Neće nas zavarati njihov slab bodovni saldo, siguran sam da ćete vidjeti dobrog Splita – agresivnog, brzog, odlučnog. Osim Oremuša koji se ozlijedio u Zaprešiću, svi su zdravi i nemamo nikakvih problema. Dobra smo klapa, dobra momčad i veselimo se svakoj utakmici koja dolazi, rekao je trener Splita Goran Sablić.

Četvorici nogometaša Splita (Zagorac, Vidović, Franjić i Pešić) imaju dva akumulirana žuta kartona pa im prijeti suspenzija za utakmicu 24. kola s Dinamom koja je na rasporedu u nedjelju 28. veljače u 15 sati na Maksimiru.

Teško je na takav način razmišljati. Nama je svaka utakmica važna. U jesenskom smo dijelu dobili najviše kartona u ligi (71 žuti, 2 druga žuta i 2 izravna crvena, op. a.), dijelom zbog našeg stila igre, a moguće da su neki bili i plod nečeg drugog. Ne opterećujem se time, najvažniji nam je Zagreb, a na Maksimiru nam je želja, kao i svakom klubu, suprotstaviti se na najbolji mogući način i vidjeti što se može napraviti, zaključio je Sablić otklonivši mogućnost kalkulacija pri sastavljanju momčadi za dvoboj s “pjesnicima”.

Dvoboj Split-Zagreb sudit će Marin Vidulin iz Kanfanara, a pomoćnici će mu biti Goran Perica iz Šibenika i Robi Kezele iz Rijeke.