Split domaćin dodjele europskih nagrada za filmsku glazbu

0
Foto: RD

U Splitu se 27. rujna dodjeljuje europsko priznanje za filmsku glazbu – nagrada “Camille”.

ECSA će nagradu za životno djelo uručiti jednom od najvećih hrvatskih, europskih i svjetski poznatih skladatelja filmske, kazališne te TV glazbe: Alfiju Kabilju.  Ovom nagradom ECSA želi okruniti njegovu uspješnu karijeru koja traje već pola stoljeća, a obuhvaća više od 40 filmova i 100 TV serija.
Savez vjeruje kako sposobnost gospodina Kabilja, koji je tijekom godina radio u toliko glazbenih žanrova uz održavanje visoke razine profesionalizma i umjetničkog integriteta, služi kao primjer cijeloj zajednici stvaratelja audiovizualne glazbe.

Ovogodišnje izdanje nagradit će skladatelje originalne glazbe za audiovizualna djela u tri kategorije: Najbolja filmska glazba, Najbolja glazba za dugometražni dokumentarni film i Najbolja originalna glazba za dramsku seriju.

Koncert kao dar građanima Splita

U srijedu, 28. rujna bit će održan još jedan koncert. Samo jedan dan nakon dodjele prestižne nagrade Camille, FAME orkestar održat će koncert pod nazivom “Classical Music from Film“. Poklon je to organizatora svim zainteresiranim građanima Splita i okolice. Ovaj će koncert posjetitelji također moći čuti u impozantnoj dvorani Hrvatskog doma u Splitu. Ulaz je slobodan.