Split: Druga božićna palačikijada za djecu s teškoćama

0
Foto: PR; Rotaract klub Split

Nakon što su na Splitu 3 postavili prvu ploču za djecu s komunikacijskim teškoćama, čime je Split postao među prvim gradovima koji uopće ima takve ploče, Rotaract klub Split nastavlja dalje s akcijom postavljanjem ploča po splitskim dječjim igralištima.

Čemu te ploče zapravo služe?

Mogu se koristiti za izražavanje jednostavnih poruka, poput ‘moram na wc’, postavljanje pitanja, davanje komentara, izražavanje vlastitog mišljenja. Ovaj projekt u svojoj provedbi ne potpomaže samo djecu s teškoćama u razvoju već pridonose razvoju sve djece i to najviše njihove empatičnosti i razvoja socijalnih vještina čime posljedično stvaramo jednu inkluzivnu zajednicu kakvu svi zaslužujemo.

Upravo su zbog toga u ovo blagdansko vrijeme mladi Rotarijanci okupili niz drugih splitskih udruga, kako bi zajedno pokrenuli slatku lavinu dobrote – humanitarnu palačinkijadu.

Održat će se u subotu 4. prosinca s početkom u 16.00 sati u cafe baru „Bambino” i „ŠKMER“ u Jobovoj 2 na Spinutu, posjetitelji će imati priliku zabaviti uz glazbu, kuhano vino, craft pivo te ukusne palačinke koje će spravljati članovi splitskih udruga, a konzumacijom navedenog ćete pomoći u prikupljanju sredstava za postavljanje novih ploča za djecu s komunikacijskim teškoćama.

Palačinkijada je izvrsna prilika da subotnje poslijepodne provedete guštajući i istovremeno pomažući potrebitima u ovo predbožićno vrijeme. Vidimo se!

Pomoći možete i uplatom na poseban račun za humanitarnu akciju
IBAN računa: HR96 2340 0091 5111 6460 5 / SWIFT CODE: PBZGHR2X

Link na Facebook event: https://facebook.com/events/s/palacinkijada/202850938690587/