Split: Dvojica muškaraca prevarila 83-godišnjaka

0
Foto: pixabay.com

Jučer je policiji, I. Policijskoj postaji u Splitu, 83-godišnjak prijavio dva nepoznata muškarca koja su mu prišla u Splitu, na ulici i jedan od njih mu je ponudio mobitel na prodaju za iznos od nekoliko tisuća kuna što je pristao kupiti i otišao kući po novac.

U namjeri da kupi dva mobitela donio je veći iznos novca koji je dao muškarcu koji mu je ponudio prodaju, a koji je rekao da mora otići po drugi mobitel i da sačeka. Oštećeni je ostao čekati neko vrijeme ali kako se nitko nije pojavio i predao mu mobitele za koji je dao novac, shvatio je da je prevaren. Zaprimljena je kaznena prijava za kazneno djelo prijevare i u tijeku je kriminalističko istraživanje.

Policija upozorava građane na ovakve načine prijevare kada prevaranti kao lake mete vide osobe starije životne dobi pa iskorištavajući njihovo povjerenje ali u najvećoj mjeri nepažnju, dovode ih u zabludu. Kao i u ovom slučaju najčešće rade u paru, dok oštećeni ne provjeravaju o kome se zaista radi i pristaju na navodno povoljne prodaje ili neke usluge (npr. medicinske) za novac. Stoga, policija apelira na građane, a posebno osobe starije životne dobi da ne pristaju na ovakve ponude, da provjere o kome se zaista radi i prije pristajanja na bilo kakvu ponudu obavijeste i pozovu nekoga od obitelji, susjeda ili prijatelja kako bi onemogućili prijevaru. Također je potrebno da o ovakvim događajima odmah obavijeste i policiju pozivom na 192, priopćila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.