Split gost Cibone, Grgurević: Želimo pobijediti!

0
Foto: Ivica Čavka/KK Split

Košarkaši Splita u 17 sati u Zagrebu igraju derbi 19. kola HT Premijer lige s Cibonom. Utakmicu je najavio trener Splita Ante Grgurević.

O Ciboni ne treba trošiti puno riječi. Dosta kvalitetnih igrača, iskusnih. Raduje me što će naši mlađi igrači imati priliku nešto naučiti od njih i odmjeriti snage s tako kvalitetnim pojedincima. I oni igraju promjenjivo, ne s velikim amplitudama, ali zna im se dogoditi loša utakmica. Mi moramo pružiti bolji otpor, odnosno puno bolje otvoriti utakmicu u odnosu na dvoboj s Goricom na Gripama prije tjedan dana da bi se mogli s njima nositi u gostima. Napokon smo na popodnevnim treninzima bili kompletni, uspjeli smo raditi na nekim stvarima. S te strane sam zadovoljan, ali to sad treba primijeniti na terenu, rekao je Grgurević.

Volio bih da derbi donese dobru košarku. Mi svaki dan radimo na tome. Ostaje da to i primijenimo. Da se oni kao igrači, pa i ja kao trener, predstavimo u dobrom svjetlu prvenstveno misleći na detalje koje mi moramo popraviti. Cibona je kvalitetan protivnik, a što više imaš boljih utakmica, igrača i ekipa, i sam postaješ bolji. Oni znaju igrati. I kad proučiš sve napadačke akcije, kvalitetan igrač koji ima iskustvo zna čitati situaciju. Očekuješ ga po lijevoj strani, a on ti utrči iza leđa ili stavi neki blok koji nisi očekivao i lagani poen. Košarka je zato zanimljiva, igrači koji imaju košarkašku inteligenciju stvaraju razliku. I tu je prilika za mlade igrače da nauče kako se čita igra, kako se postaviti. To je ono što im ne možete nacrtati na tabli, dodao je Grgurević.

Na put uvijek idemo s optimizmom. Imamo deset igrača i idemo u Zagreb igrati. Izaći na teren i postaviti stvari tako da dobijemo utakmicu. Nema razloga za pesimizam, bez obzira je li iza nas jedan, pet ili osam poraza zaredom. Ako nema optimizma, ne vidim razloga ni da idemo na put. Izaći ćemo na teren i postaviti se na način da želimo pobijediti Cibonu, zaključio je Grgurević.