Split: Konferencija o održivom upravljanju pomorskim dobrom

0
Foto: RD

Na Pomorskom fakultetu u Splitu,  početkom u 10 sati održat će se konferencija Održivo upravljanje pomorskim dobrom. Organizatori su  Splitsko-dalmatinska županija i Pomorski fakultet u Splitu.

Na konferenciji će se kroz panel rasprave uz sudjelovanje publike, razgovarati o izazovima u upravljanju pomorskim dobrom u dijelu koncesija i nautičkog turizmate će biti predstavljene izmjene novog Zakona o pomorskom dobru.

U sklopu konferencije održat će se radni sastanak – edukativni panel s koncesionarima.

Ulaz na konferenciju je slobodan, a očekuje se oko 100 zainteresiranih posjetitelja.

Konferencija “Održivo upravljanje pomorskim dobrom” dio je projekta “Pomorsko je dobro” Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije, koji se provodi s ciljem transparentnijeg, odgovornijeg i učinkovitijeg upravljanja i valorizacije pomorskog dobra, podrške jedinicama lokalne samouprave i uvođenja reda nad tim vrijednim resursom te njegove zaštita i očuvanja. Time je Splitsko-dalmatinska županija postala prva i za sada jedina u Hrvatskoj s javnim, online digitalnim registrom svih koncesija i koncesijskih odobrenja za gospodarsko korištenje pomorskog dobra koji su dostupni jednim klikom na mobitelu zainteresiranim pravnim osobama i građanima putem online. Baza podataka digitalnog pretraživača sadrži više od 1400 mikrolokacija s koncesijama koje dodjeljuje Županija i koncesijskih odobrenja koja su u nadležnosti gradova i općina.